Előfizetői tartalom

Devizahitelesek és bankok: megkezdődött a nagy visszaszámlálás

Portfolio
November 1-jén, vagyis pénteken lejár a bankoknak adott határidő a devizahitel-szerződések módosítására. Mivel tömeges szerződésmódosításról nem lehetett hallani az elmúlt hetekben, november első napjaiban a saját devizahiteles törvényjavaslatát nyújthatja be a kormány az Országgyűlésnek. Az új konstrukció a hírek szerint "továbbfejleszti" az eddig működő árfolyamgátat, amely közel 20 milliárd forintot hagyott eddig végleg 160 ezer devizahiteles zsebében. Az alábbiakban összefoglaljuk a programot, amely gyűjtésünk szerint a Raiffeisennél és az Axánál volt a legnépszerűbb.

Az utóbbi hónapokban már alig volt jelentkező az árfolyamgát konstrukcióra, amely a frankhitelek esetében közel negyedével csökkenti a törlesztőrészletet a piaci árfolyamon történő fizetéshez képest, akár öt éven keresztül. A megcsappant érdeklődés nem véletlen: a kormány július óta lebegteti az új devizahiteles csomagot, sőt Rogán Antal fideszes frakcióvezető már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés