Előfizetői tartalom

A vártnál jobb eredmény az FHB-nál

Portfolio
A csütörtöki piaczárást követően közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését az FHB Jelzálogbank. A társaság az elmúlt három hónap alatt 282 millió forintos adózott veszteséget könyvelt el, ami banki különadó nélkül 571,5 millió forintos profit lett volna. Az eredmény kedvezőbben alakult az elemzői konszenzusnál, ebben szerepet játszott a vártnál magasabb kamatbevétel.

Az FHB Jelzálogbank 2013 harmadik negyedévében 4,848 milliárd forintos kamatbevételt ért el, ami 5,2 százalékkal meghaladja a Portfolio.hu kételemű elemzői konszenzusát. A nettó díj- és jutalékbevétel ugyanakkor 1,4 százalékkal elmarad a várttól, amely 1,139 milliárd forint lett. Az FHB hitelezési vesztesége a konszenzusnál 33,7 százalékkal magasabb, 1,898 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés