Előfizetői tartalom

Újabb milliós bírság az MNB-től tiltott piacbefolyásolás miatt

Portfolio
Tiltott piacbefolyásolást valósított meg a Wood & Company Financial Services a.s. a Richter Gedeon Nyrt. részvényeire vonatkozó hamis tartalmú üzeneteivel, s egy ügyfelével a témára vonatkozó félrevezető tartalmú levelezéssel. A Magyar Nemzeti Bank ezért 7,5 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

A Magyar Nemzeti Bank azt követően indított piacfelügyeleti vizsgálatot, hogy piacmonitoring tevékenysége során tudomására jutott: a Wood & Company Financial Services a.s. 2013. október 16-án a Bloomberg hírügynökség elektronikus felületén ügyfelei számára angol nyelven két alkalommal is üzenetet küldött. Eszerint a globális indexszolgáltató MSCI nem változtat az indexbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés