Előfizetői tartalom

Összekaptak a nagykutyák a legjobb befektetésen

Portfolio
Nagy vita alakult ki a nagyobb alapkezelők között, hogy az amerikai kötvénypiacon 2014-ben hol találhatók a legjobb bevásárlási lehetőségek. A tavaly alulteljesítő Pimco vezére Bill Gross úgy véli, hogy 1-5 év közötti lejáratú amerikai kötvényeket kellene vásárolni, a kamatemelésre ugyanis 2016 előtt nem lehet számítani. A vártnál jobb makroadatok hatására viszont sokan korábbra teszik a kamatemelést, a Blackrock és a Pioneer Investments is ezért azt ajánlja, hogy a közepes futamidőket inkább hanyagoljuk, és a hozamgörbe rövid és hosszú oldalára koncentráljunk - írja a MarketWatch.

Tavaly a világ legnagyobb kötvényalapját kezelő szakember, Bill Gross csalódást keltő eredményt ért el, több olyan fogadása sem jött be az év során, amelyben nagyon hitt, így érthető, hogy megszaporodtak a kötvénykirály elleni kereskedési ötletek. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a nagyobb alapkezelők az amerikai kötvénypiacon a hozamgörbe rövidebbik felén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés