Bank

Megijedtek a devizapiacon trükközők

Portfolio
Egyre kevesebb gyanús, manipulációra utaló tevékenységet látni a devizapiacon, legalábbis a Londoni délutáni fixing benchmark körüli időszakban - írja a Bloomberg. Ennek oka valószínűleg az, hogy a szabályozók mélyreható nyomozást folytatnak a bankoknál a manipulatív tevékenység felderítésére.
A londoni délutáni devizapiaci fixing (WM/Reuters) benchmarkot helyi idő szerint 16 órakor (illetve ebben az egy perces időszakban) számítják az akkor beadott megbízások alapján a devizapároknál. Ez a számított benchmark árfolyam a derivatív piaci termékek egy jelentős részének értékét, paramétereit meghatározza.

Legalább nyolc nemzetközi nagybanknál folyik szabályozói vizsgálat, ezek a Barclays, a Citigroup, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, az HSBC, a JPMorgan Chase, a Royal Bank of Scotland és a UBS. Az utóbbi bankok ismerték el eddig, hogy nyomozás zajlik náluk, de több másik nagybank, például a Llyods, a Credit Suisse és a Sotiete General is érintett lehet az ügyben.

Az ügy kirobbanása óta eltelt fél évben a Bloomberg által gyűjtött adatok szerint jelentősen csökkent a benchmark számításának időszakában tapasztalt árfolyamvolatilitás: kevesebbszer és kisebb mértékben változik az árfolyam. "Habár megtehetnénk, inkább nem kereskedünk a WM/Reuters árfolyamok számításának időszakában. Az ügyfeleink is olvassák a híreket, és tudni akarják, hogy mit csinálunk. Erre válaszolnunk kell" - árulta el Jasper Steger, egy 85 milliárd eurós vagyont kezelő alap devizakereskedője.

A brit, svájci, amerikai és hongkongi hatóságok elsősorban az euró-dollár devizapárra fókuszálnak a nyomozás során, amely az 5,3 ezer milliárd dolláros kereskedési volumenű piac forgalmának közel negyedét adja.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
brit ház ingatlan_getty