Bank

Megijedtek a devizapiacon trükközők

Portfolio
Egyre kevesebb gyanús, manipulációra utaló tevékenységet látni a devizapiacon, legalábbis a Londoni délutáni fixing benchmark körüli időszakban - írja a Bloomberg. Ennek oka valószínűleg az, hogy a szabályozók mélyreható nyomozást folytatnak a bankoknál a manipulatív tevékenység felderítésére.
A londoni délutáni devizapiaci fixing (WM/Reuters) benchmarkot helyi idő szerint 16 órakor (illetve ebben az egy perces időszakban) számítják az akkor beadott megbízások alapján a devizapároknál. Ez a számított benchmark árfolyam a derivatív piaci termékek egy jelentős részének értékét, paramétereit meghatározza.

Legalább nyolc nemzetközi nagybanknál folyik szabályozói vizsgálat, ezek a Barclays, a Citigroup, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, az HSBC, a JPMorgan Chase, a Royal Bank of Scotland és a UBS. Az utóbbi bankok ismerték el eddig, hogy nyomozás zajlik náluk, de több másik nagybank, például a Llyods, a Credit Suisse és a Sotiete General is érintett lehet az ügyben.

Az ügy kirobbanása óta eltelt fél évben a Bloomberg által gyűjtött adatok szerint jelentősen csökkent a benchmark számításának időszakában tapasztalt árfolyamvolatilitás: kevesebbszer és kisebb mértékben változik az árfolyam. "Habár megtehetnénk, inkább nem kereskedünk a WM/Reuters árfolyamok számításának időszakában. Az ügyfeleink is olvassák a híreket, és tudni akarják, hogy mit csinálunk. Erre válaszolnunk kell" - árulta el Jasper Steger, egy 85 milliárd eurós vagyont kezelő alap devizakereskedője.

A brit, svájci, amerikai és hongkongi hatóságok elsősorban az euró-dollár devizapárra fókuszálnak a nyomozás során, amely az 5,3 ezer milliárd dolláros kereskedési volumenű piac forgalmának közel negyedét adja.
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mogo_sajat