Előfizetői tartalom

Sokan megütötték a bokájukat, akik a zöldenergiában bíztak

Portfolio
Évekkel ezelőtt a magántőke alapok kedvelt befektetési területe volt a zöldenergia, viszont a friss statisztikák szerint az alapok többsége csalódást okozott, így a felfutásnak vége szakadhat. A Preqin adatai azt mutatják, hogy az alapok 87%-a még az iparág medián hozamát sem tudta elérni, sőt az alapok 88%-ának a belső megtérülési rátára 3% alatt maradt. Szakértők szerint a vagyonkezelők azért jártak sok esetben kudarccal, mert egy nagyon speciális piacról van szó, ahol csak nagy szerencsével lehet sikertörténetbe belefutni. Az intézményi befektetők is csalódottak, ennek ellenére egyesek a saját szakállukra próbálkoznak projektekkel, nem is sikertelenül - írja a Financial Times.

Az alternatív vagyonkezelési megoldások felértékelődtek az utóbbi években, többek között a befektetők körében nagy népszerűségnek örvendtek a magántőke alapok, amelyek célja az volt, hogy magas profitot érjenek el cégek felvásárlásával, átalakításával majd későbbi értékesítésével. A historikus mélységben maradó kamatlábak mellett a hozamvadász befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés