Bank

Robban az online biztosítások piaca

Portfolio
Viharosan nő az online eladások aránya a biztosítási piacon: miközben Magyarországon a kgfb-biztosítások mintegy kétharmadát online csatornán (jellemzően alkuszokon) keresztül kötik, a casco- és lakásbiztosításoknak is egyre nagyobb százaléka ezen az úton jön létre. Ugyanakkor tavaly már az utasbiztosítási szegmens több mint tízmilliárd forintos díjbevételének 18 százalékát is ez a csatorna generálta - írja közleményében a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége, amelynek megalakult az online szekciója.
Fontos téma lesz ez a Portfolio.hu jövő heti biztosítási konferenciáján. Regisztráljon Ön is!


E gyors térnyerést a piaci gyakorlat, illetve sokszor maga a szabályozás sem képes megfelelő hatékonysággal követni - hívják fel a figyelmet. Ennek következményeként számos esetben válik bizonytalanná, hogy akár egyértelműen ügyfélbarát eljárások mennyire felelnek meg az aktuális jogszabályoknak, illetve hogy egyes újonnan bevezetett módszerek nem sértik-e az ügyfelek érdekeit.

Ezt felismerve döntött a FBAMSZ elnöksége a szövetség online szekciójának megalakításáról, melynek elnöke Sebestyén László, a legnagyobb hazai online biztosításközvetítő cég, a Netrisk.hu vezérigazgatója lett. A most megalakult online szekció feladata, hogy e terület speciális szempontjait is figyelembe véve javaslatokat dolgozzon ki az online szegmens működési kereteinek tökéletesítése érdekében - erre az érintett piaci szereplők már kifejezték nyitottságukat. Eközben a tagság felé egyértelmű, a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten figyelembe vevő elvárásokat fogalmazzon meg a követendő online alkuszi gyakorlatot illetően.

Fontos téma lesz ez a Portfolio.hu jövő heti biztosítási konferenciáján. Regisztráljon Ön is!
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Commerzbank