Előfizetői tartalom

Pénzeső hullott a fejlődő piacokra

Portfolio
Örömteli folyamatokat láthattunk az április 2-án zárult hét során, a fejlődő piaci részvény- és kötvényalapok esetében is tőkebeáramlás következett be az EPFR legfrissebb statisztikái szerint. Ez elsősorban az EKB-jegybankároknak, Janet Yellen szavainak, az OECD kijelentéseinek, valamint több fejlődő országbeli deviza erősödésének volt köszönhető.

Az EPFR Global friss adatai szerint a fejlődő piaci részvényalapok esetében az április 2-án zárult hét során 3,14 milliárd dollár friss tőke érkezett. Ezzel egy huszonkét hétig tartó tőkekivonási széria szakadt meg, ráadásul úgy, hogy 2013 novembere óta nem volt ekkora tőkebeáramlás a fejlőd piaci részvényalapokba. Ennek hátterében több tényező állhatott: (1)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés