Előfizetői tartalom

Megőrülnek a befektetők a magas hozamú kötvényekért

Portfolio
Jelentől növekedést mutatott tavaly a vállalati kötvénypiac, 2013-ban 95 milliárd euró értékben bocsátottak ki high-yield kötvényeket, köszönhetően a kimagasló befektetői érdeklődésnek. A piac viszont átalakuláson megy keresztül elemzők szerint, a pénzügyi befektetők (magántőke alapok) inkább kiszorulnak a piacról, miközben az első alkalommal piacra lépő vállalatok aránya megnőtt. Utóbbi tendencia azért alakult ki, mert a banki kondíciókkal egyre versenyképesebbek a kötvények - írja a Financial News.

Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 95 milliárd euróra emelkedett a high-yield kötvénykibocsátások nagysága 2013 végére, miközben egy évvel ezt megelőzően még 63 milliárd eurót láthattunk. A friss statisztikák azt mutatják, hogy az eszközosztály népszerűsége miatt továbbra is túlkereslet jellemzi a piacot, ami a hozamok csökkenésével váj együtt. Március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés