Előfizetői tartalom

Kósa után szabadon: vezessük be az egykulcsos adót!

Kósa Lajos 35-ről 40 életévre emelné a szocpol igénybevételének felső korhatárát, ötletét a Jobbik mellett még Szanyi Tibor is helyesli - járta be a médiát a hír az elmúlt napokban. Úgy tűnik, senki sem vette észre, hogy ma nem létezik 35 éves korhatár a szocpolra vonatkozóan - ennyi erővel Kósa akár az egykulcsos adó bevezetését is javasolhatta volna. A Portfolio.hu az NGM-től megtudta: a 2012-es 569 után tavaly mindössze 514-en kötöttek szerződést szocpolra. Abban tehát Kósának nagyon igaza lehet, hogy lenne mit javítani a rendszeren.

"Szeretném kiterjeszteni a szociálpolitikai kedvezményt gyerekes családok esetében negyvenéves korig, mert van néhány olyan ember, aki egy kicsit - ez sajátos kórtünet - lemaradt a gyermekvállalásról, és negyvenéves kor környékére jött el az idő, de kiesik a szociálpolitikai támogatási rendszerből. Nem lehet nagyon sok, de jelzés értékű, a természet úgyis meghúzza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés