Előfizetői tartalom

MNB-bejelentés: itt az újabb "pénzügyi rezsicsökkentés"

Portfolio
A biztosítókkal egyeztetve költségkorlátozást vezet be az MNB a most már adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosításoknál, ezzel garantálva, hogy ne vigyék el az ügyfelek befektetésének aránytalanul nagy részét a biztosítói költségek. A július 1-jétől érvényes ajánlás szerint a 10 éves lejáratú nyugdíjbiztosítások teljes költség mutatója (TKM) legfeljebb 4,25%, a 15 éveseké 3,95%, a 20 éveseké 3,5% lehet. Azt is elvárja az MNB, hogy a nyugdíjbiztosítások nyújtsanak járadékszolgáltatási lehetőséget, és ne csak egy összegben vehessék fel megtakarításukat az ügyfelek.

Jelenleg elérhetők magas és alacsony költségterhelésű nyugdíjbiztosítások is a piacon, nagy átlagban azonban a nyugdíjbiztosítások magasabb költségterhelésű befektetésnek számítanak, mint az alternatív nyugdíjcélú termékek: az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében 1,87%-os, a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) esetében 0,73%-os átlagos vagyonarányos átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés