Előfizetői tartalom

Trónváltás volt a nyugdíjpénzek kezelőinél

Portfolio
Amerikában óriási piacot jelentenek a nyugdíj-megtakarítások, két nagy alapkezelő vetélkedik az adatok szerint egymással, egy évtized után pedig a Vanguard hajszálnyival meg tudta előzni kezelt vagyonban a Fidelityt. Az ügyfelek 2013-ban is inkább az indexkövető alapokat keresték, ezen a piacon a Vanguard számít nagyobb játékosnak, a Fidelity inkább az aktív vagyonkezelésre hívja fel a figyelmet - írja a Pensions & Investments.

Az amerikai nyugdíj-megtakarítási piacon nagy küzdelem jellemezte az utóbbi egy évtizedet, a két nagy vagyonkezelő óriás, a Fidelity és a Vanguard közül egészen mostanáig előbbi szolgáltatató tudott felülkerekedni. A friss statisztikák szerint viszont a befizetés meghatározott nyugdíjprogramoknál (például 401(k) számláknál) a Vanguard lett az első. 2013 végén a Vanguardnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés