Bank

MNB: banki átrendeződést hozhat a devizahiteles csomag

Portfolio
A ma elfogadásra kerülő első devizahiteles törvény a 600-900 milliárd forintos banki veszteség ellenére nem okoz stabilitási kockázatokat a bankszektorban - válaszolta a Reuters megkeresésére a Magyar Nemzeti Bank.
A jegybank megerősítette Balog Ádám alelnök korábbi közlését, miszerint szakértőik becslése szerint 600-900 milliárd forintba kerülhet a tisztességtelen hitelezési gyakorlat miatti kompenzáció a bankszektornak.Az MNB szerint az ügyfeleknek járó kompenzáció nem okoz stabilitási kockázatokat a bankszektorban, és egyetlen banknak sem lesz szüksége jelentős többlettőkére a szabályozás eredményeként, ugyanakkor hosszú távon átrendezheti a szabályozás egyes bankok piaci pozícióit.

A jegybank idén közzétett stabilitási jelentése szerint a magyar bankrendszer még az MNB által alkalmazott stresszpályán is 1243 milliárd forintos tőkepufferrel rendelkezik, és nincs olyan bank, amely a stressz forgatókönyv első éve végén tőkepótlásra szorulna.

Megjegyzi ugyanakkor a jelentés, hogy bár az átlagos tőkeellátottság megfelelő, az aggregált mutató jelentős heterogenitást takar. A bankrendszer tőkemegfelelési mutatója a stresszpályán is 15 százalék, de van két olyan nagybank, amely gyengébben teljesítene a többinél, esetükben "különösen fontos" a tulajdonos további elkötelezettsége.
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-172692013