Előfizetői tartalom

Olcsó és drága számlák: mit tett a pénzügyi rezsicsökkentés?

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Az idén február óta törvényi kötelezettség alapján biztosítandó havi két ingyenes készpénzfelvétel jelentősen, havonta átlagosan 300 Ft-tal csökkentette az ügyfelek számlavezetéssel és banki tranzakciókkal kapcsolatos pénzügyi terheit, amely az összes költséget nézve még akkor is megéri a legtöbb ügyfélnek, ha az egyéb banki műveletek díjai viszont az év eleje óta folyamatosan, bankonként változó mértékben, de egyre növekedtek. Márpedig ha alaposan összehasonlítjuk a tavalyi év végi és az idén június-júliusban hatályba lépő bankszámla kondíciós listákat, számos banknál ezt tapasztalhatjuk. A kieső bevételeik pótlására (a jogszabályok adta kereteken belül) törekvő bankok részéről számíthattunk ilyen lépésekre, ezért is érdemes a legújabb konstrukciókat megismerni, hiszen adott esetben egy számlacsomaggal-váltással éves szinten akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk.

Működik a pénzügyi rezsicsökkentés - Alacsony jövedelműek. Az átlagos jövedelmű, kevesebb tranzakciót lebonyolító ügyfelek éves szinten átlagban 3300 - 5300 Ft-os költséget takarítanak meg a február óta kötelezően biztosítandó ingyenes készpénzhez jutásnak köszönhetően, míg a magasabb jövedelmű és több tranzakciót bonyolító ügyfeleknél a csökkenés átlag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés