Előfizetői tartalom

Bombahír: bankot vesz a magyar állam!

A magyar állam veszi meg az MKB Bankot - jelentette be az eladó és a vevő csütörtökön délben. A magyar állam 55 millió eurót, vagyis közel 17 milliárd forintot fizet az MKB-ért, és a BayernLB 270 millió eurót, vagyis csaknem 84 milliárd forintnyi anyabanki tartozást elenged a leánybankjának. Ezzel gyakorlatilag a bajorok fizetnek a magyar államnak azért, hogy megszabadítja magyarországi terheitől.Fontosabb részletek 1-2 éven belül értékesíthetővé tenné a bankot az új tulajdonos. Az MKB-n keresztül fokozná a kormány a hitelezési aktivitást és a banki versenyt. A bajorok megkönnyebbülésként értékelik a tranzakciót. Az államháztartás eredményszemléletű hiányát nem, a pénzforgalmit és az államadósságot viszont érinti az ügylet. Az elmúlt hónapok értesülései alapján az OTP-t sikerült beelőznie az államnak.
2014. július 24. 16:21 Államtitkár: 30%-os állami banktulajdon lenne ideális Az MKB Bank megvásárlása a bankszektor megerősítését célzó állami stratégia érvényesítésében játszhat szerepet - jelentette ki Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái