Előfizetői tartalom

A nagybank botránya több politikust is maga alá temetett

MTI
Sorra mondanak le tisztségeikről a madridi hitelkártya-botrány érintettjei, akik között két volt miniszter, több más politikus és szakszervezeti vezető is van - számolt be a spanyol sajtó pénteken az egy napja kirobbant ügy folytatásáról, amelyben több mint tizenötmillió eurót (4 milliárd 660 millió forint) költöttek el saját célra a bank vezetői, igazgatók és tanácsadók a harmadik legnagyobb spanyol bank, a Caja Madrid pénzéből tíz éven át.

Az El País című napilap nyilvánosságra hozta az érintett 86 ember névsorát, akik között szerepel Rodrigo Rato, egykori gazdasági miniszter és Virgilio Zapatero volt parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter. A listán 27 olyan név olvasható, akik a kormányzó néppárt képviseletében láttak el tanácsadói feladatokat a bankban, 11-en a szocialista párt, 5-en pedig az egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés