Előfizetői tartalom

Kínjában szokatlan eszközhöz nyúl a Sberbank

Portfolio
Fontos döntést kell meghoznia a Sberbanknak a devizában lejáró adósságainak finanszírozásához. A gazdasági szankciók következtében az orosz bankok nem tudnak az USA-ból és az EU-ból forrást bevonni, ráadásul a rubel-dollár csereügyletek díja is az egekbe szökött, így a legújabb tervek szerint a Sberbank többek között dollárban denominált kötvényt bocsátana ki orosz ügyfelei számára.

Szabó Viktor, az Aberdeen Alapkezelő londoni elemzője szerint érthető a Sberbank lépése, tekintve, hogy az orosz vállalatoknak a dollárban lejáró adósságaikat nehéz a piacról finanszírozni a bankrendszer alacsony dollárlikviditása miatt. Ráadásul az orosz-ukrán konfliktus következtében bevezetett szankciók a Sberbankot is erősen érintik. A moszkvai székhelyű Sberbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés