Előfizetői tartalom

Új szabályokat vezet be Magyarország a bankbetétekre

Portfolio
Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Nemzetgazdasági Minisztérium "az egységes európai betétvédelemről szóló jogszabályt". A jogharmonizáció a hitelintézeti, valamint a szanálási törvényt érinti az EU-s rendelkezéseknek megfelelően, és tartalmazza, hogy 2024-ig 20 munkanapról 7-re kell csökkenteni a betétesek kifizetését, ha hitelintézetük bedől.

A betétbiztosítási törvénymódosító csomag tervezete új szabályokat állapít meg a hitelintézetek betétbiztosítással kapcsolatos tájékoztatására, módosítja a betétbiztosítás védelme alá tartozó betétek körét és az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) finanszírozására vonatkozó rendelkezéseket - írja közleményében az NGM. A törvénymódosításnak köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés