Előfizetői tartalom

Megverte az elemzőket, most mégis ütik az Unicreditet (2.)

Portfolio
Az olasz Unicredit bank nyeresége az egy évvel korábbihoz képest több mint háromszorosára, 722 millió euróra emelkedett, amivel az elemzők 493 millió eurós várakozását is megverte. A jelentés közzétételekor először felfelé vette az irányt a bank, 1,5 százalékot emelkedett, mostanra viszont már 2,2 százalékos mínuszban jár a részvényeinek árfolyama.

Éves alapon az Unicredit nettó nyeresége több mint három és félszeresére emelkedett, így az elemzők által várt 493 millió eurót is jelentősen meghaladta.A jelentős eredményjavulás ellenére azonban a bank nettó kamatbevétele (-4%) illetve díj- és jutalékbevétele (-2%) is csökkent, miközben a működési bevétele lényegében véve stagnált.Az Unicreditnél a pozitív meglepetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés