Előfizetői tartalom

Devizahitelek: aki élelmes, sokat nyer

Portfolio
Még mindig nem tudni, mi lesz a devizahitelek forintosítását követően az árfolyamgát sorsa, és miként előzik meg, hogy nőjön az ügyfelek törlesztőrészlete az elvileg 5 éven keresztül rögzített szintről. A friss adatokból azonban kiderül: egy átlagos árfolyamgátas ügyfél eddig 274 ezer forint megfizetésétől mentesült végleg, 161 ezer forinttól pedig átmenetileg (ekkora egy átlagos gyűjtőszámla-tartozás). Megtörtént, amire már rég volt példa: csökkent az árfolyamgátas ügyfelek száma. Jelenleg 173 116-an vannak.

Visszaesett az árfolyamgátasok száma Szeptemberben tavaly november óta nem látott alacsony számban léptek be ügyfelek az árfolyamgátba: mindössze 345 szerződés köttetett - derül ki az MNB legfrissebb adataiból.Többen voltak azok, akiknek valamiért (vélhetően jobbára a hitel lejárta miatt) megszűnt a szerződésük, így az árfolyamgátasok száma 173 299-ről 173 116-ra csökkent.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés