Előfizetői tartalom

Bekeményített az OBA: többet fognak fizetni a bankok

Portfolio
Az OBA Igazgatótanácsa 0,14 százalékra emelte a hitelintézetek által fizetendő betétbiztosítási díj 2015-re vonatkozó díjkulcsát. A döntés alapját többek között a 2014-es kártalanítási események vagyoncsökkentő hatása, a hamarosan átültetésre kerülő uniós szabályozás, ezen belül az OBA minimális feltöltöttségének, valamint a díjfizetés számításának 2015. július 3-tól változó feltételei adták - derült ki az OBA legfrissebb közleményéből.

Az OBA közlemémye az alábbiakban olvasható (kiemelések tőlünk): "Az OBA Igazgatótanácsa minden év végén áttekinti az OBA kockázati kitettségét és ennek megfelelően dönt a következő évi betétbiztosítási díjpolitikáról. Ennek megfelelően a hitelintézetek (valamennyi bank, lakástakarék-pénztár, takarék- és hitelszövetkezet) által fizetendő betétbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés