Előfizetői tartalom

Amerika egyeduralomra tör az alapkezelésben

Portfolio
A legnagyobb 500 alapkezelőt tartalmazó listát ötödik éve vezeti a BlackRock, a második helyre viszont 2013 végén a Vanguard fért fel, az Allianz visszacsúszott a harmadik helyre a Towers Watson szerint. A befektetők a passzív alapok felé mozdultak el, ami az amerikai alapkezelőknek segített, míg a gyengén teljesítő Pimco miatt az Allianz tőkekiáramlást szenvedett el - írja a Financial Times.

A tanácsadó cég minden évben közzéteszi a legnagyobb 500 alapkezelőről szóló rangsorát, a 2013-as összesítés szerint a BlackRock vezetett, viszont a dobogó másik két helyén csere történt, a Vanguard megelőzte az Allianz Global Investorst, amelybe a lista összeállítói a Pimcót is beleértik. A passzív vagyonkezelésről híres Vanguard azért tudott a második helyre feljönni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés