Előfizetői tartalom

Bivalyerős év a K&H-nál - Csak a devizahiteles elszámolás ne lenne

Portfolio
Bővülő hitelezés, emelkedő bevételek, szigorú költséggazdálkodás: erős évet zárt 2014-ben a K&H. Leszámítva persze a devizahiteles elszámolást, amely 70,9 milliárd forintba került a banknak, így adózott eredménye a 28,2 milliárdos (tisztított) profit helyett 29,1 milliárd forintos veszteséget mutat - ismertették a pénzügyi csoport sajtótájékoztatóján. A devizahitelek állományának csökkenése következtében évi 9-10 milliárd forintnyi nettó kamateredmény-kiesés vár a K&H-ra, ezt azonban részben kompenzálhatja a bankadó csökkentése.

A pénzügyi teljesítmény szempontjából nagyon jól sikerült a 2014-es év a K&H-nak: a devizahiteles elszámolások és egyszeri tételek nélkül 28,2 milliárd forintos nyereséget ért el a bank a 18,5 milliárdos előző évi eredmény után - közölte Hendrik Scheerlinck vezérigazgató.Ugyanakkor a bank 70,9 milliárd forintos céltartalékot képzett a devizahiteles elszámolásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés