Előfizetői tartalom

A magyar devizahitelesekkel foglalkozik az FT

Portfolio
A kínai részvénypiac szárnyalását nagy figyelemmel követik a befektetők világszerte, de van egy olyan ország, ami sokkal kevésbé van a fókuszban: mégpedig Magyarország - kezdi cikkét a Financial Times. A budapesti tőzsdeindex 30%-ot emelkedett idén, ugyanannyit, amennyit a sanghaji index. A gazdaság jól teljesít, a forint viszonylag stabil, nagyon más a kép, mint pár évvel ezelőtt. De miért?

Magyarország általánosságban véve jól teljesít és úgy tűnik, hogy most nincs lemaradva Lengyelország mögött, amihez a régiós országok közül elszeretettel hasonlítják - írja a Financial Times. A GDP tavaly 3,6%-kal nőtt és az MNB újabb 3% feletti dinamikát jósol az idei évre. Az inflációs mutatók pedig adnak teret a kamatcsökkentésekhez. A forint viszonylag stabil, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés