FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

MNB: már idén megszülethet az állam gigabankja

Portfolio
Egyelőre nincs terítéken újabb bankvásárlás az állam részéről, de az MNB már megkezdte a Budapest Bank és MKB Bank fúziójának előkészítését. Balog Ádám jegybanki alelnök tegnap a Gazdasági Rádiónak adott interjújában kiemelte, hogy az MKB kitisztítása nyár közepén-végén befejeződhet, a Budapest Bankkal pedig pár hónapon belül lezárulhatnak a vételről szóló tárgyalások. Balog továbbá arról is beszélt, hogy az NHP folyamatos piaci kivezetése már most is zajlik, 2016-ban pedig el is tűnhet a vállalati hitelezés piacáról.

A devizahiteles elszámolásrólAz egész elszámolás egy nagy és komplex folyamat, ebből és a nagy számok törvényéből jön, hogy hibák is adódhatnak az elszámolásoknál, de az MNB folyamatosan vizsgálja a nagyobb és kisebb intézményeket, és eddig rendszerszintű problémákról nincs tudomása. Még viszonylag kevés panasz érkezik az MNB-hez a devizahiteles ügyfelektől, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés