Bank

Most már kiszállnának a kockázati tőkések a cégekből

Portfolio
A Deloitte által a közép-európai intézményi magántőke és kockázatitőke-befektetők körében végzett legfrissebb befektetői bizalmi index felmérés szerint a befektetők egyre bizakodóbbak, hosszabb pesszimista időszak után a térség gazdasági kilátásai ismét derűsek. A tőkegyűjtési kedv soha nem volt még ilyen magas.
Mindez többek között az Európai Központi Bank legújabb mennyiségi könnyítésének is betudható, a befektetők egyharmada szerint ugyanis a hitelpiacok egyre likvidebbé fognak válni. Ez az érték több mint kétszer olyan magas, mint a legutóbb felmérés alkalmával.

Most már kiszállnának a kockázati tőkések a cégekből
A felmérés történetében először igaz az, hogy a közép-európai befektetők az elkövetkező fél évben nagyjából ugyanannyi időt terveznek szánni a tőkegyűjtésre (30%), a portfoliómenedzsmentre (33%) és az új befektetési lehetőségekre (37%). A tőkegyűjtési kedv soha nem volt még ilyen magas. A piacot azok a helyi vagy regionális befektetőtársaságok mozgatják, amelyek a régióban működő cégeket támogatják, így vélhetően jó néhány ígéretes középvállalat közül választhatnak majd maguknak célpontot az intézményi befektetők.

A tőkegyűjtésre való összpontosítás azt is jelenti, hogy a befektetőcégek nagyobb arányban szándékoznak pénzre váltani a befektetéseiket - 40%-uk tervezi ugyanis, hogy a befektetéseik eladását helyezi a középpontba, ez a felméréssorozat kezdete óta mért legmagasabb érték. A tőzsdei bevezetés egyre reálisabb lehetőséget jelent, és ebből a közép-európai befektetőtársaságok is hasznot húzhatnak az elkövetkezendő hónapokban. Tekintve, hogy várhatóan nagyobb tőkeáttétel fog rendelkezésre állni, bizonyos befektetések esetében a másodlagos kivásárlások szintén hatékony kilépési stratégiának bizonyulhatnak.

A felmérés másik figyelemreméltó megállapítása, hogy 2013. óta közel háromszorosára, 20%-ra emelkedett a technológiai befektetések iránti érdeklődés. A közép-európai térség egyértelműen bebizonyította, hogy kiváló lehetőségeket biztosít a világszínvonalú technológiai cégek számára, hiszen az elmúlt évtizedben számos sikeres kockázatitőke-befektetés valósult meg a régióban.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Krones
szijjarto1119
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
török jegybank, getty