Előfizetői tartalom

A kötvénypiacot is felforgathatják a megújulók

Portfolio
A rohamosan növekvő energiaigények és környezetvédelmi megfontolások miatt a soron következő években egyre nagyobb szerephez jutnak a megújulók. Több kormány már be is jelentette rendkívül ambiciózus terveit. Ehhez azonban óriási mennyiségű tőkére lesz szükség, melynek jelentős részét vállalati kötvénykibocsátások fedezhetik.

Bár Ázsia energiafogyasztása már most is jelentős, a következő években további növekedés várható az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) elemzése szerint. A növekvő energia szükségletek kielégítésében pedig egyre nagyobb szerepet kapnak a megújuló energiák, melyek ázsiai elterjedésének egyik korlátja a finanszírozás.A legtöbb ilyen projekt magas kezdeti beruházási és alacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés