Bank

Varga az EBRD-val tárgyalt

Portfolio
Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) tárgyalócsoportjával egyeztetett Varga Mihály. A tárgyaláson szó volt a bankkal februárban kötött egyetértési megállapodás végrehajtásáról és az EBRD készülő magyar országstratégiájáról - írja legfrissebb közleményében az NGM.
Az EBRD-vel 2015. február 9-én Egyetértési Megállapodást írt alá Magyarország, melyben a kormány szabályozási oldalon elkötelezte magát a bankadó 2016-tól kezdődő, fokozatos és jelentős csökkentése mellett, és vállalta, hogy a továbbiakban az EU kötelezettségeken felül a bankszektort sújtó, azt terhelő specifikus új szabályozást nem vezet be; más, új szabályozás esetén is előzetesen konzultál a banki közösséggel. A megállapodás aláírását követően a "bankszektor rugalmasságának és hitelezési képességének megerősítése" pont bekerült a 2015-2019. évekre vonatkozó magyar EBRD-országstratégia prioritásai közé - áll a közleményben.

Varga Mihály az EBRD delegációjával ismertette, hogy az Országgyűlés a 2016. évi költségvetés jóváhagyásával párhuzamosan elfogadott adótörvény-módosítások között döntött a bankadó mértékének csökkentéséről és az adóalap-számítás módjának megváltoztatásáról.

Az EBRD 2015-2019. évekre vonatkozó magyar országstratégiája jelenleg még előkészítés alatt áll. A bankszektor rugalmasságának és hitelezési képességének megerősítése mellett a helyi vállalatok ütőképességének növelésére és az önkormányzati közlekedési szektor fejlesztésére fordítana elsődleges figyelmet a bank a következő években Magyarországon.

Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) 1991-ben kezdte meg működését, Magyarország az alapítás óta tagja a banknak. Az EBRD mandátuma alapján közel 25 éve segíti az átalakuló országokban a nyitott, piacorientált gazdasági rendszerre történő átmenet folyamatát úgy, hogy egyúttal a többpárti demokrácia és a piacgazdaság építőkövei erősödjenek meg. A bank ennek megfelelően többek között az intézményrendszer, valamint az adminisztráció modernizálásához, a versenyképes ágazatok megteremtéséhez és az igazságos és hatékony adórendszer kialakításához kíván hozzájárulni - zárja közleményét az NGM.
kivánd190919
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
ai5