Előfizetői tartalom

Magyar bankcsődök: négyből egy cég szenvedett miattuk

Portfolio
A 2015 év eleji pénzintézeti csődök a vállalatok negyedére voltak kedvezőtlen hatással a GVI áprilisi konjunktúra felvétele szerint, ami több mint 3000 cégvezető válaszain alapul. A bankcsődök főként a kisvállalkozások és a tisztán hazai tulajdonban lévő cégeket érintették. Azok a társaságok, melyekre közvetetten hatottak a bankcsődök, úgy tűnik, hogy tanultak a történtekből, és a jövőben megfontoltan döntenek a bankválasztás során - írja a Gazdasági- és Vállalkozáskutató Intézet friss tanulmányában, amelynek összefoglalóját az alábbiakban közöljük.

A vállalatok negyedénél nyilatkoztak úgy, hogy hátráltatják működésüket az utóbbi hónapok pénzintézeti csődjei: 4,3%-ukat közvetlenül 21,3%-ukat közvetve érintették az események.Leginkább a kevesebb mint 50 főt foglalkoztató, a tisztán hazai tulajdonban lévő és a kereskedelem területén tevékenykedő vállalatokra hatottak kedvezőtlenül a bankcsődök. A legmarkánsabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés