Bank

Gigantikus létszámleépítést tervez az UniCredit és a Deutsche Bank

Portfolio
Hatalmas leépítéseket tervez az UniCredit és a Deutsche Bank - értesült a Reuters. Az olasz bankcsoport 7%-kal, vagyis 10 ezer fővel, a német bankcsoport pedig közel 25%-kal (!), vagyis mintegy 23 ezer fővel csökkentené létszámát.
Az értesüléseket egyelőre egyik bank sem erősítette meg, ugyanakkor az elmúlt hetek, hónapok hírei alapján mindkét banknál jelentős költségcsökkentéseket terveznek, amibe jól illeszkedik egy nagy ívű létszámleépítés.

A 17 országban összesen 146 600 főt foglalkoztató UniCredit elsősorban Olaszországra, Németországra és Ausztriára összpontosítaná az elbocsátásokat, ezekből az olasz piacot érintő 2700 fős létszámcsökkentést már bejelentette a bank. Az UniCredit tavaly tette közzé ötéves tervét, ehhez képest már idén komoly felülvizsgálatra szorul, ugyanis a vártnál alacsonyabb bevételek és magasabb költségek sújtják az olasz bankcsoportot (a költség/bevétel arány Németországban 80%, Ausztriában 91% volt 2014-ben, szemben az iparági 61,5%-os átlaggal). A felülvizsgált tervet novemberben jelenthetik be, ezzel talán sikerül a banknak elkerülnie a piac által rebesgetett, hígító hatású tőkeemelést.A Deutsche Bank mintegy 98 ezer fős munkaerő-állománnyal rendelkezik, ennek szokatlanul nagy, közel 25%-os csökkentését jelentené a források által említett 23 ezer fős létszámleépítés. A csökkenés nagy része itt a Postbank nevű lakossági üzletág eladásából vagy leválasztásából, illetve technológiai tevékenységek megszüntetéséből, leépítéséből származna.

A Deutsche Bank az UniCredithez hasonlóan épp most vizsgálja felül hosszú távú stratégiai tervét. A felülvizsgálat részleteiről itt a várakozások szerint október végén adhat a menedzsment tájékoztatást.

Gigantikus létszámleépítést tervez az UniCredit és a Deutsche Bank


Gigantikus létszámleépítést tervez az UniCredit és a Deutsche Bank
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
usa wall street trader