Előfizetői tartalom

Köszönik, jól vannak az európai bankok

Portfolio
A legtöbb eurózónában működő nagy bank tőkéje bőven az elvárt minimum fölött van, derült ki Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének nyilatkozatából. Az adatok az Egységes Felügyeleti Mechanizmus (SSM) riportjából származnak, amely tavaly óta foglalkozik az eurózónában működő pénzintézetekkel - írja a Reuters .

Az SSM előírta, hogy az általa felügyelt bankok átlagban plusz 33 bázispontnyi elsődleges alapvető tőkét (CET1) tartsanak a Bázeli Bankfelügyelet által felállított 2016-os kötelező minimum felett. A CET1 lényegében a bankok első védvonala, az a tőke, amely egy esetleges veszteséget úgy tud fedezni, hogy a bank nem megy csődbe. Ez 55 bázispontra ugrik globálisan fontos szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés