Előfizetői tartalom

Pénzmosási és szankciósértési gyanú a Deutsche Banknál

Portfolio
A Deutsche Bank orosz üzletágánál vizsgálódnak legújabban az amerikai hatóságok, a pénzmosási ügyben indított hatósági vizsgálatokat most kiterjesztik az Oroszországgal szemben felállított szankciók megszegésének ügyére is. A hírek szerint egyes tranzakciókat amerikai dollárban hajtottak véghez, amelyben egy korábban bankárként dolgozó amerikai állampolgár is érintett - írja a Financial Times.

Az oroszokkal szemben felállított amerikai szankciók a Krím-félsziget 2014-es annektálása óta állnak fent, ez az első eset, hogy az amerikai hatóságok ezen szankciók megszegése ügyében nyomoznak. A hírek szerint a bank orosz ügyfelei a pénzintézet moszkvai fiókjában rubelért vettek értékpapírokat, majd azokat más devizáért, például amerikai dollárért adták el a Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés