Bank

Ötletel az MNB a bedőlt lakossági hitelek megoldásán

MTI
A jegybank dolgozik azon, hogy milyen ajánlásokat, javaslatokat intézkedéseket lehet tenni a nem teljesítő jelzáloghitel-adósok problémájának megoldására - mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.
Fábián Gergely is előadást tart at NHP jövőjéről a Portfolio jövő héten megrendezésre kerülő Vállalati Hitelezés 2015 konferenciáján. Regisztráljon Ön is!


Az igazgató szavai szerint a jegybank által a nem teljesítő lakossági jelzáloghitel-portfólió elemzéséről csütörtökön bemutatott tanulmányuk mérföldkő volt ebben a folyamatban, de nyilvánvalóan folyik tovább a munka. A tanulmány segítheti a társadalmi vitát, a döntés-előkészítést, hogy az érintettek is lássák ezen adósok és hitelek sajátosságait.

Fábián Gergely kijelentette, az MNB-nél bíznak abban, hogy a közeljövőben megoldást lehet találni a mintegy 140 ezer nem teljesítő jelzáloghitel-adós problémájára. Az igazgató hangsúlyozta, hogy ehhez elengedhetetlen az ügyfelek és a bankok nagyobb aktivitása.

A hitelek egy részénél megoldást jelenthet az ingatlan értékesítése, úgy, hogy az adós kisebb lakásba költözik, illetve másik részénél a hitelek "meggyógyítása", újra teljesítővé tétele, hiszen az adósok között olyanok is vannak, akik jövedelmi helyzetük alapján képesek lennének törlesztésre - mondta Fábián Gergely.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orban viktor uj kozep-europa