Előfizetői tartalom

Az értékesítés három titka: Woody Allen nagyot tévedett?

Woody Allen szerint az öngyilkosság elkövetésének legegyszerűbb módja, ha egy életbiztosítási ügynök közvetlen közelében mélyeket lélegzünk. Már ez a kijelentés is tükrözi, milyen presztízse van az ügynöki tevékenységnek. Pedig a hályogkovács módjára dörömbölő vigécek világától a rámenős ügynökök Arthur Miller által drámaian megjelenített életén át már közelítünk az értékesítési tanácsadók hivatásának tudományos megalapozásához. A muníciót mindehhez elsősorban a kognitív pszichológia fejlődése nyomán önálló tudományággá vált viselkedési közgazdaságtan szolgáltatja.

Horatius tévedéseAz orvostudomány korábban mindenre inkább emlékeztetett, mint tudományra. A középkori Európában a borbélyok, kirurgusok, kuruzslók, vajákosok és ördögűzők próba-szerencse alapon vak tyúkokként kapirgáltak a módosabb betegek körül, s ha szerencséjük volt, páciensük túlélte a kezelést. Jobb híján mégis őket hívta minden kórságtól gyötört fizetőképes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés