Előfizetői tartalom

Jobban bíznak az amerikaiak a külföldi részvényekben

Portfolio
Az amerikai befektetők az év első heteiben összesen 3,2 milliárd dollárt tettek olyan amerikai alapokba, amelyek külföldi részvényeket tartanak, ami augusztus óta a legnagyobb mértékű tőkebeáramlás. Úgy tűnik, az amerikaiak is úgy látják, hogy jelenleg több potenciál van a tengerentúli részvényekben, mint a hazaiakban - írja a Reuters.

Az amerikai alapkezelőket tömörítő helyi szövetség, az Investment Company Institute (ICI) adatai szerint a január 13-mal végződő hét a második olyan hét volt az évben, amikor tőkebeáramlást könyvelhettek el a külföldi részvényeket tartó befektetési alapok, miután 2015 utolsó hét hetében tőkekivonásoktól szenvedtek. Azok az alapok, amelyek amerikai részvényeket tartanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés