Előfizetői tartalom

Százmillióknak inthet búcsút Magyarország megmentője

Portfolio
Mintegy 300 millió dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők januárban a részben Mark Mobius által kezelt Templeton ázsiai alapból, mely több mint 5%-a az alap által kezelt teljes vagyonnak. A Templeton alapjának tőkevesztesége felülmúlja a régióba fektető más részvényalapoknál tapasztalt pénzkivonást - írja a The Wall Street Journal.

A mostani januári tőkekivonás csak folytatása a 2015-ös eseményeknek, akkor ugyanis mintegy 4,5 milliárd dollárnyi pénzt vittek el az alapból a befektetők, amellyel a kezelt vagyon nagysága a felénél is többel esett vissza a Morningstar adatai szerint. A Morningstar egyébként éppen decemberben adott negatív besorolást az alapra, ami eddig sosem fordult még elő. Az Asian Growth...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés