Előfizetői tartalom

Kinél bankolsz? - Most megtudhatod, mennyi adót fizet

Portfolio
Idén év elején a korábbi 0,53%-ról 0,24%-ra csökkentette a bankadó felső kulcsát a kormány, és ezzel 55%-ot közelítő mértékű adócsökkentést adott a bankok többségének. Már a bankadó alapja (még mindig a 2009-es módosított mérlegfőösszeg) is mutatja azonban, hogy nem végleges a szabályozás. Ma új információk derültek ki arról, mit szeretne a kormány 2017-től.

A kormány év végi döntése értelmében az alábbiak szerint csökkent 2015-ről 2016-ra a hazai nagybankok banki különadó-terhelése.A kormány a 2017-re érvényes bankadó szabályozást 2016 tavaszán, a 2017. évi költségvetéssel párhuzamosan tervezi benyújtani az Országgyűlésnek. A tavaszig fennálló időtartam lehetőséget teremt egy olyan megoldás kialakítására, amely továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés