Bank

Akár újabb biztosítót is vehet a VIG Magyarországon

Portfolio
A Vienna Insurance Group igazgatóságának új elnöke, Elisabeth Stadler tegnap Bécsben, egy sajtótájékoztató keretében ismertette a cégcsoport régióbeli növekedési terveit. A biztosítócsoport megduplázná idén tavalyi nyereségét, és többek között Magyarországon is 10% fölé emelné tavaly még 7,4%-os piaci részesedését, akár akvizíciók révén is. A 400 millió eurós idei profitcél azonban kiábrándította az elemzőket, ez 20%-kal alacsonyabb ugyanis a konszenzusnál.
A bécsi székhelyű biztosítócsoport stratégiájának sarokkövei lényegében nem változnak, világos elköteleződést mutat a növekedés mellett, ugyanakkor pontosították az egyes piacokon követendő stratégiát.

Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a VIG célja középtávon a legalább 10 százalékos piaci részesedés elérése az egészségbiztosítási ágazat jelentőségének növelése mellett. A tőkehelyzet erre lehetőséget ad: a csoportszintű Szolvencia II mutató közel 200 százalékon áll. Magyarországon tavaly 7,4%-os piaci részesedéssel rendelkezett a VIG három érdekeltsége, az Erste Biztosító, az Union és az Axa megvásárlásával megszerzett Vienna Life együttesen.

A Vienna Insurance Group célja, hogy adózás előtti profitját a tavalyi 172 millió euróról ennek akár a duplájára, 400 millió euróra növelje még idén. A 2015-ös profit után 0,6 eurós osztalék kifizetését javasolja a menedzsment, ami a korábban jelzett 30%-os osztalékkifizetési ráta több mint duplájára rúgó kifizetést jelenthet. Az elemzők ennél azonban még magasabb osztalékkifizetésre számítottak, és a 400 millió eurós idei profitcél is kiábrándította a piacot, ez 20%-kal alacsonyabb ugyanis a konszenzusnál.

Akár újabb biztosítót is vehet a VIG Magyarországon
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül