Előfizetői tartalom

Nagyot esett a Citigroup teljesítménye

Portfolio
A várakozásokat némileg felülmúlta, az egy évvel korábbihoz képest azonban jelentősen romló teljesítményt mutat a Citigroup imént közzétett első negyedéves gyorsjelentése. A gyorsjelentés fontosabb részletei: a bevételek 12%-os éves visszaesését elsősorban a kereskedési és befektetési banki tevékenység visszaesése okozta, 3,5 milliárd dollár lett a nettó eredmény, szemben az egy évvel korábbi 4,77 milliárddal. Ez a legnagyobb esés eddig a gyorsjelentésüket közzétevő bankok körében.A nyitás előtti kereskedésben 2,4%-os emelkedést mutatnak a bankpapírok.

A Reuters elemzői várakozását az EPS szempontjából 7%-kal, a bevételek szempontjából kevesebb mint 1%-kal múlta felül a gyorsjelentés.Az egy évvel korábbihoz képest viszont a bevételek 12%-kal, az egy részvényre jutó eredmény 27%-kal maradt el.A bank romló teljesítményét elsősorban az okozta, hogy mind a kereskedési bevételek, mind a befektetési banki tevékenységből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái