Előfizetői tartalom

Aegon: az a jegybank nyer, amelyik inflációt tud csinálni

Portfolio
A mostani lassuló világgazdasági környezet több szinten is nehézség elé állítja a hazai portfólió menedzsereket. A globális részvénypiacok lejtőre kerültek, a globális infláció alacsony szintre rendezkedett be, miközben kérdés, nem késett-e el a Fed a kamatemeléssel. Az alacsony hozamkörnyezet és hazai lakossági állampapírok kiszorító hatása nem kedvez a kötvénybefektetéseknek, és egyelőre azt sem látni, hogy az MNB hol húzza meg a vonalat a kamatvágásnál. A világpiacot érintő legfontosabb kérdésekről és ezeknek a hazai befektetési alapokra gyakorolt hatásáról esett szó az Aegon Alapkezelő mai sajtótájékoztatóján.

Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő vezérigazgatója nyitóelőadásában kiemelte, hogy az Aegon Asset Management 346 milliárd eurós kezelt vagyonnal rendelkezik világszerte, a legnagyobb összeget, 260 milliárd eurót kötvényportfóliókban kezelnek, ez adja a teljes vagyon 75%-át. A régiós bontásban pedig az USA-ban kezelik a vagyon legnagyobb részét. Duronelly Péter, az alapkezelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés