Bank

Kiszáll a fehérjeporos cégből a Netrisk tulajdonosa

Portfolio
Az Enterprise Investors (EI) által kisebbségi társbefektetőkkel közösen kezelt Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) magántőke-befektetési alap megállapodást írt alá a sportcélú táplálékkiegészítők európai piacán vezető pozícióval rendelkező Scitec Nutrition 100%-os tulajdonrészének értékesítéséről az egészségügyi és testápolási márkákra szakosodott, tőzsdén jegyzett, dél-afrikai Ascendis Health részére - írja az Enterprise Investors legfrissebb közleményében.
  • Az ügylet értéke 170 millió euró, amelyből 150 millió eurót a tranzakció lezárásakor, 20 millió eurót pedig egy évvel később fognak kifizetni;
  • Az ügylethez még meg kell szerezni az illetékes hatóságok - pl. a Johannesburgi Értéktőzsde - jóváhagyását és az Ascendis részvényesi közgyűlésének beleegyezését.
A Scitec sportcélú táplálékkiegészítő termékeket gyártó és forgalmazó céget a PEF VII 2012-ben, társbefektetőként vásárolta meg. A társaság jelenleg mintegy 90 országban van jelen, és több mint 700 embert foglalkoztat. 2015-ös árbevétele 100 millió euró, nettó nyeresége pedig 11 millió euró körül volt. A Scitec vertikálisan integrált szervezet, saját kutatás-fejlesztési részleggel és GMP-tanúsítású gyártólétesítménnyel.

Az Ascendis Health humán-, állat- és növényegészségügyi és márkás testápolási termékek gyártója. 2008-ban alapították, és 2013-ban vezették be a Johannesburgi Értéktőzsdére. Stratégiája értelmében egymással szinergiahatásban lévő egészségügyi termékmárkákból épít portfóliót, amely az alapanyagok importálásától kezdve a gyártáson keresztül a kiskereskedelmi és közvetlen értékesítésig, a teljes értékláncot lefedi. A Dél-Afrikából irányított csoport 2015-ben hajtotta végre első külföldi felvásárlását, amikor a spanyol Farmalider gyógyszeripari vállalatban szerzett 49%-os részesedést. Az Ascendis márkáit jelenleg a világ több mint 50 országába exportálják.

Tüske Tamással, az Enterprise Investors magyarországi vezetőjével tavaly decemberben készített interjút a Portfolio, amelyben a Scitec Nutritionnel kapcsolatos befektetési elgondolásról is beszélt:
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
freddie mac fannie mae fhfa