Bank

Újabb információk derültek ki az MKB rejtélyes tulajdonosairól

Portfolio
Június 29-én sikeresen lezárult az MKB Bank 37 milliárd forintért történő értékesítése, a bank új tulajdonosai a Blue Robin Investments S.C.A., a Metis Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorcium résztvevői 45-45-10% arányban. A Figyelő értesülései szerint a Blue Robinnak konkrét tervei vannak a megszerzett részvényekkel, a Metis mögött egy Mészáros Lőrinccel jó üzleti kapcsolatot ápoló üzletember is lehet, a luxemburgi alapkezelő tulajdonosa pedig magyar banki hitelből fizethette ki a szükséges vételárat.
A tranzakció lezárásáról korábban itt írtunk:A Figyelő értesülései újabb információmorzsákat szórnak a bank új tulajdonosairól:
  • A lap értesülései szerint a 45%-os tulajdonrésszel rendelkező Blue Robin Investments 15%-ot eladhat az MKB munkavállalói szervezetének, melynek egyharmada a felső vezetéshez, a többi rész pedig a többi munkavállalóhoz kerül. A Blue Robinnál emellett várhatóan a fennmaradó részvények egy részét értékesítik, továbbá a részesedésvásárlásra felvett hitel egy részének visszafizetése is várható.
  • A Figyelő információi szerint a Metis Magántőkealap mögötti egyik nagy magánbefektető a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szíjj László lehet, az üzletember a hírt ugyanakkor nem kommentálta. Szíjjt a hírek szerint több szál is fűzi Mészáros Lőrinc építőipari vállalkozásaihoz.
  • A Blue Robin MKB-vásárlásáról azt is kiderítette a lap, hogy a vételárat Rakesh K. Aggarwal, a luxemburgi bejegyzésű alapkezelő tulajdonosa magyar bankhitelből fizethette ki, miután dubaji vállalkozásából időben nem tudta volna átutalni az összeget. A hírek szerint Aggarwal úr létrehozott egy magyar céget, a GRAHA Hungary Investment Zrt.-t, amely piaci információk szerint a Gránit Banktól kaphatta meg a szükséges hitelt a vételár kifizetéséhez.
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Malajzia