Előfizetői tartalom

Mario Draghi: az a bankok baja, hogy túl sok van belőlük

Portfolio
Nem az alacsony kamatkörnyezet miatt, hanem a bankok túl nagy száma és a hatékonytalan működés miatt ilyen alacsony a bankok profitabilitása az eurózóna egyes országaiban - jelentette ki csütörtökön Mario Draghi. Az EKB-elnök persze ezzel saját intézményének kamatpolitikáját is mentegette, a bankok tudnának mesélni az alacsony kamatkörnyezet profitromboló hatásáról.

Az Európai Központi Bank elnöke az alábbiakról beszélt ma a Reuters tudósítása szerint: a bankok alacsony profitabilitásának egyik oka, hogy "túlbankosított" több ország is, vagyis túl nagy a banki kínálat, így nem tud hatékonyan működni a szektor, egy másik oka ennek a verseny intenzitása, amely szintén összeszorítja a marzsokat, és emeli a költség/bevétel mutatókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés