Előfizetői tartalom

Egy csomó új szabályt kaptak a nyakukba a bankok

Portfolio
Több témában is új szabályozást kaptak október eleje óta a magyar hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások, ezek mind 2017. január 1-jén lépnek hatályba. A szabályváltozások részben az ügyfél- és partnerminősítésre, a fedezetértékelésre, a nem teljesítő kitettségekre és az átstrukturált követelésekre, valamint a hitelkockázatok mérésére, kezelésére, kontrolljára vonatkoznak. Megkérdeztük az illetékeseket, mi az új szabályok lényege, és mennyire drasztikusak a várható változások.

Az új MNB-ajánlás szövege itt, a két új MNB-rendeleté pedig itt érhető el. Az októberben megjelent hitelkockázat szabályozási csomagnak három eleme van - ismertette megkeresésünkre Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára. A három elem:Az ügyfél- és partnerminősítés, valamint a fedezetértékelés prudenciális követelményeiről szóló MNB-rendelet, amely Kovács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés