Előfizetői tartalom

Csak hiszed, hogy most sok gazdag él a világon, látnád mi lesz itt 5 év múlva

Portfolio
Idén 1,4%-kal, 256 ezer milliárd dollárra nőtt a világ felnőtt lakosságának összvagyona, ami főként a felnőtt lakosok számának emelkedésével magyarázható, az egy főre jutó vagyon ugyanis nem változott érdemben tavalyhoz képest. A legnagyobb vagyonvesztést 2016-ban az Egyesült Királyság szenvedte el, ami egyértelműen a Brexitről szóló döntés számlájára írható, míg vagyongyarapodásban Japán még az USA-t is megelőzte. A Credit Suisse Global Wealth Reportja szerint Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában élnek a legtehetősebbek, míg a legszegényebb 20%-nak még 250 dollárnyi vagyona sincs.

Nem sokat nőtt az egy főre jutó vagyon idénAz idei évet a korábbi évekhez hasonlóan az egyszámjegyű növekedés jellemzi a globális vagyon tekintetében. Az 1,4%-os növekedéssel a világ felnőtt lakosságának összvagyona 256 ezer milliárd dollárra nőtt, ami főként a felnőtt korú lakosságszám növekedésének tudható be, az egy főre jutó 52,8 ezer dolláros vagyon nagyjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés