Előfizetői tartalom

Csúcson a bankkártyák, és még csak ezután jön a kormány nagy dobása

Portfolio
A magyarok 23 százalékkal többet költöttek plasztikkal az idei harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban, majdnem 5 ezerrel több az elfogadóhely és majdnem tizedével több POS-terminál üzemel a boltokban a 2015 harmadik negyedév végéhez képest. Úgy tűnik, egyre többen jönnek rá, hogy a bankkártya nem csak készpénzfelvételre jó, hanem fizetni is lehet vele. Ebben az amúgy is kedvező helyzetben éri majd a kártyapiacot a jövő évi POS-telepítési program, ami tovább gyorsíthatja a dinamikát.

2016 harmadik negyedévében a kártyás vásárlási forgalom 23 százalékkal emelkedett, míg a kártyás vásárlások darabszáma 20 százalékkal nőtt éves alapon. Mindeközben a készpénzfelvételek értéke csak kis mértékben, 2 százalékkal nőtt, tehátösszességében az egyre nagyobb bázishoz képest is hasonlóan gyorsan, bőven 20 százalék felett nő a kártyás forgalom.A vásárlásokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés