Előfizetői tartalom

Újabb magyar bankoktól venne bedőlt jelzáloghiteleket az Intrum Justitia

Portfolio
Novemberben 19 milliárd forintért vette meg az Erste Bank nem teljesítő jelzáloghiteleinek nagy részét az Intrum Justitia. Felfalusi Péter, a követeléskezelő cég vezérigazgatója most a Reutersnek azt monda: további problémás jelzáloghitel-portfóliók megvásárlását tervezik. Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke szerint hat bank is tervez ilyet értékesíteni.

Még legalább annyi (62 millió eurónyi) pénzzel rendelkezik az Intrum Justitia ilyen hitelek megvételéhez, amennyiért az Erste Bank hiteleit megvásárolták - közölte Felfalusi. Szerinte idén "majdnem biztosan" lesz 3-4 olyan tranzakció Magyarországon, amelyben problémás jelzáloghiteleket értékesítenek.Kapcsolódó cikkünk2016.10.28Bedőlt lakossági hitelek tízmilliárdjait adja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés