Előfizetői tartalom

Drága az OTP?

Portfolio
A címben feltett kérdésre az a válasz, hogy igen, és a miértre az a válasz, hogy azért, mert jó. Organikusan és akvizíciókkal is nő a bank, a bevételek és a profit is bővül, ráadásul kiemelkedő profitabilitás mellett működik a bank, amelynek tőkehelyzete is bivalyerős. Most nem ezeket a tényezőket vizsgáltuk, hanem azt néztük meg, hogy közel 10 éves csúcson, az előző napok emelkedése után mennyire vonzó az OTP árazása.

A bankrészvényeknél a leginkább figyelt mutató, az árfolyamot a könyv szerinti értékkel összevető P/BV alapján az OTP - már régóta - Európa legdrágább bankjai közé tartozik, a 2018-as elemzői várakozások alapján számolt mutató 1,5-ön áll, ennél már csak 6 bank drágább azon a listán, amelyen azok a pénzintézetek állnak, amelyek legalább akkorák, mint az OTP. A Julius...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés