Előfizetői tartalom

Ők az MKB Bank új tulajdonosai

Portfolio
Ahogy június 1-jén már kiderült, a Konzum által kezelt Metis II. Magántőkealap 4%-os (közvetett) tulajdonrészt vásárolt a Balog Ádám és Szemerey Tamás közvetett tulajdonában lévő Blue Robintól, a változást augusztus 10-én jegyezte be a cégbíróság. Ezzel még szórtabbá vált a magyar nagybank tulajdonosi szerkezete, és a Mészáros Lőrinc érdekeltsége által kezelt két Metis alap 49%-os tulajdonnal bír a bankban.

A bank közlése szerint a bejegyzéssel a Metis II Magántőkealap kizárólagos tulajdonában lévő RKOFIN Kft. 4%-os tulajdoni hányaddal, az MKB Bank Zrt. ötödik részvényesévé vált. A Balog Ádám vezérigazgató és Szemerey Tamás közvetett tulajdonában lévő Blue Robin Inv. S.C.A. tulajdonosi részesedése 30%-ról 26%-ra csökkent.A Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés