Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar bankokkal 2018-ban? Megszólalt a kilenc vezér

A fellendülő hitelezés, a rekordalacsony kamatkörnyezet, a fenntarthatatlanul magas profitabilitás és a digitalizáció éve volt 2017 a magyar bankszektorban. December végéhez közeledve a Portfolio ezúttal is megkereste a kilenc legnagyobb hazai bank első emberét, hogy értékeljék a mögöttünk hagyott évet és adjanak előrejelzést 2018-ra. A bankvezérek alábbi kérdéseinkre válaszoltak: 1. Hogy értékeli 2017-et saját bankja és a bankszektor szempontjából? 2. Melyek lesznek a legnagyobb kihívások saját bankja, illetve a bankszektor számára 2018-ban? 3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést 2018 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?
A banki vezetők válaszát bankjuk (a Takarékbank esetében a Takarék Csoport) 2016 végi mérlegfőösszege alapján állítottuk sorrendbe. OTP, K&H, UniCredit. Bencsik László vezérigazgató-helyettes, OTP1. A 2017-es év kiemelkedően sikeres volt a magyar gazdaság egésze, és ennek köszönhetően a bankszektor szempontjából is. Idén a gazdasági növekedés már egyértelműen megjelent...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái